Niet bang voor de buitenwereld: effectief omgevingsmanagement in jouw project

Deze workshop wordt gegeven door Jurriaan van Hellemond en Bart Gerrits van VINU


In deze workshop leer je op een effectieve manier omgaan met de omgeving van jouw ruimtelijke project. Door in de huid te kruipen van belanghebbenden ervaar je hoe onderhandelingen werken. We geven je tools om hier als (assistent-)projectleider of omgevingsmanager mee aan de slag te gaan.

Hoe past jouw workshop in het thema?
Iedereen heeft tegenwoordig een mening over jouw project of over het beleid waaraan je werkt. Bewoners, belangenverenigingen, maatschappelijke organisaties: er zijn veel belangen en partijen. Je omgeving is divers. Ook binnen je eigen organisatie spelen veel belangen. Als je niet oppast, dan maak je jezelf gek. Wij helpen je de juiste afwegingen te maken en de omgeving op een handige manier in te zetten in jouw project.

Waarom mogen de deelnemers jouw workshop niet missen?
Twee ervaren projectleiders van VINU leren je de do’s en dont’s van omgevingsmanagement. We combineren theorie met een rollenspel. Dit geeft inzicht in de verschillende belangen. Hoe ga je hiermee om als ambtenaar? En hoe zorg je dat de omgeving je project verder helpt en niet belemmert?

Wat nemen de deelnemers mee na het volgen van jouw workshop?
Na de workshop verbaas jij je collega’s met jouw vernieuwende aanpak van omgevingsmanagement. Je kan een stakeholderanalyse maken en hebt praktische tools om je omgeving effectief in te zetten in je project. De omgeving loopt buiten de gebaande paden. En jij straks ook!

Workshopinformatie
Dagdeel Aantal plekken Beschikbaar
Ochtend 30 8
Middag 30 19