Over ons

De Stichting Jonge Ambtenaren wil een eind brengen aan het stoffige imago van ambtenaren en podium geven aan jonge ambtenaren door heel Nederland. Jonge ambtenaren hebben lef, innovatiekracht en ambitie. En met de kennis die zij hebben weten zij mooie resultaten te bereiken binnen verschillende lagen van de overheid. Sinds 2007 organiseert Stichting Jonge Ambtenaren ieder jaar een inspirerende dag voor jonge ambtenaren uit heel Nederland. Hierbij zijn ambtenaren – jong van geest of leeftijd – van alle overheidsinstanties aanwezig.

Iedere jaar vindt de Jonge Ambtenarendag (JAD) plaats in een andere stad, waarbij het thema verandert, maar de basis hetzelfde blijft. De JAD biedt haar doelgroep de mogelijkheid aan om zichzelf uit te dagen, kennis te vergaren, ontwikkelingsvraagstukken te bespreken en haar netwerk te vergroten. Dit evenement is bovendien de ontmoetingsplek voor jonge ambtenaren! De organisatie van de JAD’19 bestaat uit de volgende enthousiaste jonge ambtenaren.

Bestuur

Marcella Ommen (voorzitter), ministerie Veiligheid en Justitie
Mijn naam is Marcella van Ommen en ik werk ruim vier jaar bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, op dit moment als beleidsjurist kansspelen. Ik heb drie edities van de Jonge Ambtenarendag bezocht. De JAD heb ik al deze keren als zeer inspirerend ervaren: je kan interessante workshops volgen (veelal waar je je niet dagelijks mee bezig houdt) en het biedt veel mogelijkheden om je netwerk uit te breiden. Als secretaris van de JAD'18 heb ik de uitdaging van het organiseren van de JAD van dichtbij mogen meemaken. En dat smaakte naar meer: als voorzitter van de JAD'19 ga ik me komend jaar inzetten voor een succesvolle en inspirerende editie van de JAD! Hopelijk tot in Harderwijk! 

Daniela Aben (secretaris), ministerie Veiligheid en Justitie
In het voorjaar van 2018 ben ik gestart als beleidsmedewerker op het Ministerie van Justitie en Veiligheid, en dat bevalt erg goed! Naast mijn reguliere taken probeer ik mijzelf zo goed mogelijk wegwijs te maken in de voor mij nieuwe ambtelijke wereld. Toen ik hoorde over de Jonge Ambtenarendag was het voor mij dan ook snel duidelijk dat ik hier een bijdrage aan wilde leveren. Ik kijk er naar uit mijn schouders onder deze klus te zetten en veel inspiratie en nieuwe contacten op te doen. Tijdens de JAD '18 is het mij helaas niet gelukt om een kaartje te bemachtigen, dit jaar wordt voor mij dan ook extra bijzonder omdat ik ga meemaken wat de JAD allemaal te bieden heeft. Het belooft weer een mooie en inspirerende editie te worden!

Amber Otilie van Witteloostijn (penningmeester), gemeente Harderwijk
Mijn naam is Amber Ottilie van Witteloostuijn, ik ben 25 jaar oud, woon in Utrecht en werk sinds september 2018 als trainee bij de Gemeente Harderwijk. Ik werk bij het domein Bestuur & Organisatie, waar ik mij onder andere bezig houd met het verbeteren van de (digitale) dienstverlening. Voordat ik aan mijn traineeship begon heb ik Sociologie, Economie en Gender Studies gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. 

De JAD 2019 wordt gehouden in de Gemeente Harderwijk en daarom vind ik het zo leuk om dit jaar in het bestuur te zitten. Ik ben de penningmeester en houd dus de budgetten in de gaten. Ik heb er zin in, het gaat een hele mooie dag worden!

Iris van Gestel (programma), Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Mijn naam is Iris van Gestel, 24 jaar en ik woon in Amsterdam Oost. Sinds juli 2018 ben ik werkzaam bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hier werk ik als onderzoeker voor het centrum Voeding, Preventie en Zorg met veel plezier aan een onderzoeksproject in opdracht van het ministerie van VWS. Het project houdt zich voornamelijk bezig met beleid omtrent gezondheidsbevordering en preventie voor de Nederlandse bevolking. 

Binnen de JAD ben ik samen met de programmacommissie verantwoordelijk voor het programma van de dag. Ik heb gekozen voor een bestuursfunctie binnen de JAD 2019 omdat ik mij, naast mijn wetenschappelijk werk, graag bezig houd met organiseren en het leuk vind om te ontdekken wat jonge ondernemers en initiatiefnemers zoal doen en wat zij te bieden hebben voor de JAD en de jonge ambtenaren van Nederland. 

De JAD 2019 wordt mijn eerste JAD ervaring, dus ik ben heel erg benieuwd naar de sfeer van de dag en de mensen! Wat ik hoor over de JAD is dat er genoten wordt van een dag weg van de normale dagelijkse werkzaamheden en de dag een goede combi is van ontspanning en het opdoen van nieuwe en interessante ervaringen. Ik verwacht, en hoop, dat we dit ook voor de JAD 2019 in Harderwijk weer waar kunnen maken. Ik heb er zin in! 

Wendy Springer (logistiek), gemeente Gorinchem
Vorig jaar heb ik vol enthousiasme mee mogen helpen met het organiseren van de JAD in de gemeente Stichtse Vecht. Tijdens het organiseren van de JAD heb ik gemerkt hoe prettig het is om met jonge ambtenaren samen te werken en een mooi evenement neer te zetten. In 2019 hoop ik weer een toffe dag te kunnen realiseren. 

Zelf werk ik inmiddels 2,5 jaar bij de gemeente Gorinchem als beleidsmedewerker in het sociaal domein. In mijn vrije tijd ben ik erg sportief en loop ik regelmatig hard. Tijdens het bestuursweekend heb ik een deel van Harderwijk al hardlopend ontdekt. Ik hoop dat iedereen tijdens de JAD Harderwijk ook mag ontdekken, naast natuurlijk het al bekende Dolfinarium.

Hatice Yilmaz (communicatie), gemeente Harderwijk
Mijn naam is Hatice Yilmaz, ik ben 23 jaar oud en sinds september 2018 werk ik als trainee Samenleving bij de gemeente Harderwijk. Voor mijn traineeship heb ik Bestuurs- en Organisatiewetenshappen gestudeerd en vervolgens de master Publiek Management. Mijn studie heeft mijn interesse en fascinatie voor de ambtelijke wereld vergroot. In tegenstelling tot het beeld dat men heeft over ambtenaren, zie ik de ambtelijke wereld als een uitdagende en complexe wereld, waarin wij als jonge ambtenaren een belangrijke rol in spelen. Vooral gezien de ontwikkelingen die zich voordoen in verschillende lagen van de overheid, denk ik dat het juist een uitdaging is voor ons als jonge ambtenaren nieuwe kansen en mogelijkheden te zien en onze energie en vernieuwingskracht  door te zetten.

Het zou een gemiste kans zijn om te werken in Harderwijk, maar  niet deel te nemen aan de organisatie van de JAD’19 in Harderwijk. Het lijkt me een leuke uitdading om een geweldige dag neer te zetten samen met andere enthousiaste jonge ambtenaren. Ik kijk nu al uit naar een geweldige 13e editie van de JAD. Hopelijk tot dan!

Commissies

De programmacommissie bestaat uit:
Iris van Gestel (bestuurslid),
Ivo Lammertink,
Catherina Donkersloot
Florien Labree

De logistiekcommissie bestaat uit:
Wendy Springer (bestuurslid),
Tom Meeuwissen,
Lian Karssenberg,
Lindy van Druenen.

De communicatiecommissie bestaat uit:
Hatice Yilmaz (bestuurslid),
Cindy Mulder,
Sarita Mateboer.


Heb je vragen of wil je meer informatie over de commissies of de Jonge Ambtenarendag? Laat het ons weten!

Wil je de JAD'19 mee helpen organiseren? Klik hier voor meer info!