Nieuw op de JAD: 2 Masterclasses! 09/03/18

Nieuw op de JAD: 2 Masterclasses!

De twaalfde editie van de Jonge Ambtenarendag is niet zomaar een editie met enkel workshops. We hebben nog een bijzondere verrassing: twee indrukwekkende masterclasses, gegeven door twee van de beste hoogleraren van Nyenrode Business Universiteit! Dit is voor het eerst op een JAD!

Edgar Karssing en Eric Pasman vertellen je alles over één van de grootste uitdagingen van de (nabije) toekomst: samenwerking tussen overheid en het bedrijfsleven: #Hacktogether. Publiek-Private Samenwerking (PPS) is zeker niet vanzelfsprekend een succes. Bedrijven jagen geld na en overheden dienen enkel het maatschappelijk belang. Of is dit misschien niet zo? Wat kunnen we van elkaar leren en hoe kunnen we vertrouwen bouwen in onze netwerken?

Deze workshop biedt jou concrete inzichten, handvatten en tools om samenwerking tussen bedrijven en overheden succesvol te laten zijn. In de middag ga je met dezelfde groep als in de ochtend dieper op deze materie in.

Bob de Wit maakt je bewust van de impact van de digitale revolutie op onze samenleving en geeft je een nieuwe visie op de toekomst in de masterclass: Het publieke domein na de digitale revolutie. Het publieke domein zal ingrijpend veranderen als gevolg van een veelheid van technologieën, waaronder robotics, kunstmatige intelligentie, biotechnologie, 3D printing en the Internet of Things.

De workshop zal zich richten op de gevolgen van de technologieën, zoals werkgelegenheid en de toenemende macht van een elite van digitale ondernemingen en op de veranderende rol van publieke leiders.

Bij deze masterclass kun je ervoor kiezen om alleen in de ochtend een sessie te volgen, of aansluitend de middagsessie. In de middag wordt met een kleinere groep dieper op deze materie ingegaan.

Naast de verrassende masterclasses, zijn er natuurlijk nog veel meer workshops.

Bekijk hier alle workshops van de JAD'18!