Workshops - Ambtenaar van de toekomst 30/03/21

Workshop - Ideaalbeelden van de ambtenaar

Rol die de ambtenaar van de toekomst zou moeten hebben

Door Ronald Derks en Bas van Leeuwen

De wereld verandert voortdurend. Hiermee verandert ook de rol van de overheid en ambtenaren in de samenleving. Het aanbod van De Ideale Ambtenaar helpt jou als om hier op in te spelen. We geloven in ambtelijk vakmanschap en houden rekening met jouw individuele omstandigheden. Maatwerk gekoppeld aan jouw dagelijkse praktijk. Na deze workshop beschik je over een praktisch model dat helpt om meer inzicht te krijgen in diverse ideaalbeelden van de ambtenaar. Eerdere deelnemers ervaren ons aanbod als vernieuwend, energiek, sterk onderbouwd en goed toe te passen in de praktijk.

 

Workshop - Sociale Innovatie

A change from within – Sociale innovatie

Door Nissrin Dkhissi-Ruiter

Dit is geen workshop voor de zachthartigen, maar voor de bikkels die toe zijn aan verfrissing en een goede reality check. Sociaal innoveren begint bij jezelf, it starts from within. JIJ bent key in de successen die je boekt en de organisatie is gebaat bij de verandering en vernieuwing die jij gaat injecteren!

Tijdens de workshop wordt stil gestaan bij Sociale Innovatie. Hoe geef je hier betekenis aan binnen jouw werkomgeving? Je krijgt tips om veranderingen teweeg te brengen. Deuren openen voor jezelf of voor een ander, barrières doorbreken en bewustwording over jouw rol.

 

Workshop - Proces communicatie model

Proces communicatie model

Door Dr. Hans Bakker

In de workshop Proces communicatie model leer je met tact de relatie te versterken met de ander waarmee je samenwerkt, netwerkt en onderzoekt. De jonge professional leert in korte tijd aan te sluiten bij de behoeften van de ander, om vanuit relatie te werken naar een prestatie.

 

Workshop - Brein en activiteit

Brein en activiteit

Door Lynn Voogt

Je hoeft geen Mozart of Einstein te heten om creatief te zijn. Wil je je eigen creativiteit wakker schudden? In een unieke combinatie van sociale psychologie (theorie) en theatersport (laagdrempelige oefeningen) ervaar je hoe het is om weer vrij te kunnen denken en hoe we onszelf hierin kunnen uitdagen en trainen.

 

Workshop - Life Design

Life Design

Door Jacob van Hoek

Life Design is positief egoïsme. Het gaat om jou. Los van wat er in de toekomst gaat gebeuren. Wat wil jij? Hoe ziet jouw toekomst eruit? Bepaalt de technologie van de toekomst jouw leven? Of mogen de ontwikkelingen helpen jouw leven vorm te geven zoals jij het wil?

Bij deze workshop denk je groot en droom je nog groter, om dat te leren vertalen naar kleine praktische zaken die je vandaag meteen kan uitvoeren. Het resultaat van jouw actie draagt bij aan jouw volgende stap, omdat jij weet waar jij naar toe wil. Zodat je met richting, rust en energie jouw toekomst tegemoet gaat.

 

Workshop - 21-ste eeuwse vaardigheden

Online bordspel 21e eeuw vaardigheden

Door Maarten Blankenberg

Ons motto: Leren door te doen! Onze toekomst hangt af van jullie talent! Wil je in een leuke spelvorm leren welke 21-ste eeuwse vaardigheden je nodig hebt om hedendaagse complexe maatschappelijke vraagstukken op te lossen, speel dan mee! Je leert wat opgave gericht werken, welke mindset dit vraagt en welke vaardigheden je nodig hebt om te sturen op de opgave. Je bent je bewust, dat je voor het succes afhankelijk bent van goed samenspel.

 

Workshop - Authenthiek leiderschap

Moving performance

Door Wieberta Trof en Rob Westgeest

Je BENT al een leider! De vraag is: hoe verzilver je dat? En hoe kun je VANDAAG de eerste stap zetten om het leiderschap dat bij JOU past te ontwikkelen? Bij deze workshop leer je de basis van authentiek leiderschap.

 

Workshop - Zakelijk tekenen

Zakelijk tekenen

Door Frederique Marks

Wat is de kracht van beeld, hoe kun je het inzetten en meer praktische tips zodat je een mooie start hebt gemaakt met je eigen visual: poppetjes, gebouwen, de bekende “stip op de horizon”, titels, icoontjes, schaduw, kleur, enz. Deze workshop is zowel nuttig als leuk, heel toepasbaar in je werk én een fijne afwisseling tussen al het luisteren door, om ook echt even iets te creëren/maken.

 

Workshop - Jouw leiderschap versterken

De (jonge) ambtenaar van de toekomst: vurig, ondernemend en moedig

Door Maurits Hoenders en Lot Vegter

Wij geloven in een toekomst van zelfkritische ambtenaren, die met plezier en vanuit verbinding met zichzelf en anderen effectief bijdragen aan de publieke zaak.

In deze workshop leer je waar jouw VUUR en FOCUS ligt. Dit doen wij door spel, fun, verstilling, reflectie en dialoog. Een energieke workshop “that will spread your fire!”. Wij helpen je graag om je persoonlijk en publieke leiderschap te versterken, meer Autonomie, Verbinding en Competentie te ervaren. Krijg inzicht in eigen bronnen van inspiratie/energie of waar je energie juist weglekt.

 

Workshop - Landmacht

Workout Landmacht: Voorwaarts mars!

Door Buddy en Mike

Wij staan dagelijks in contact met alle lagen in de samenleving. We dagen uit, beantwoorden vragen die worden gesteld over werken bij defensie en we gebruiken innovatieve en creatieve middelen in om defensie zichtbaarder te maken. Alles om bij te dragen aan de toekomst van Nederland! Afwachten kennen wij niet! Dat ga JIJ in levende lijve ondervinden door te zien, horen, proeven, ruiken en te voelen wat het betekent om NU in actie te komen.

Jezelf uitdagen kan je alleen doen door je grenzen op te zoeken! Daar horen doorzettingsvermogen, vertrouwen én een nieuwsgierige / open blik bij. Durf jij het aan dit te ervaren?