BID

Organiseer jij de Jonge Ambtenarendag 2022?

De Jonge Ambtenarendag (JAD) is hét landelijke congres voor alle Nederlandse jonge ambtenaren. Sinds 2007 vindt de JAD elk jaar plaats op een andere locatie, tot nu toe van Den Haag tot Eindhoven en van Harderwijk tot Maastricht. Vind je dat het tijd is dat de JAD in jouw gemeente plaatsvindt? Dien dan een bidbook in!

Bidbook
In het bidbook beschrijf je wat jouw organisatie te bieden heeft. Bijvoorbeeld: waarom volgens jou de JAD naar jouw regio moet komen, suggesties voor een thema, locaties en de financiële bijdrage. In de handleiding vind je alle informatie over het indienen van een bidbook. Doe dit voor 1 april 2021. Heb je nog vragen over de bidprocedure? Neem dan contact met ons op via voorzitter@jad.nl.

Wie kan een bidbook indienen?
Een bidbook wordt vaak ingediend door een groep jonge ambtenaren of een jonge ambtenarenvereniging. Zij hebben samen met hun organisatie (gemeente, provincie, maar het mag ook een andere overheidsorganisatie zijn!) besloten om de JAD naar hun stad of regio te halen. In de handleiding kan je lezen wat je allemaal geregeld moet hebben om de JAD binnen te halen!

Waarom de JAD organiseren?
De JAD is hét moment om jouw stad te laten zien aan honderden jonge ambtenaren. De laatste edities waren er telkens meer dan 600 deelnemers! Daarnaast is het een mooie gelegenheid om het vak van ambtenaar positief onder de aandacht te brengen.

Niet te vergeten: als je de JAD naar jouw stad of regio hebt gehaald, kan je vanaf september lid worden van het bestuur of één van de commissies. Je zet dan met een groep enthousiaste collega’s een groot evenement neer. Dat is een onvergetelijke en leerzame ervaring. En het is goed voor jouw CV en voor jouw netwerk.

Hoe kiezen we?
Het bestuur van de Jonge Ambtenarendag maakt, aan de hand van de ingediende bidbooks, een keuze voor de locatie. Die bidbooks moeten voor 1 april 2021 zijn ingediend via voorzitter@jad.nl. Op uiterlijk 1 mei 2021 heeft het bestuur haar keuze gemaakt. Op 25 juni 2021, de Jonge Ambtenarendag ‘21 in Maastricht, wordt de locatie voor 2022 definitief bekend gemaakt!

Heb je nog vragen over de bidprocedure? Neem dan contact met ons op via voorzitter@jad.nl. Klik hier voor de handleiding van het indienen van een bidbook.